Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Bloesemreis Japan

  • • Picknicken onder de bloesem in Koraku-en tuin
  • • Slapen bij de monniken op Mt. Shigi san
  • • Wandel en fiets langs de mooiste bloesemplekken
Duur 17 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.060

Rondreis Japan tijdens de Sakura, de kersenbloesem

De meest geliefde reisperiode van zowel de Japanners zelf als de toeristen is de Sakura, de lentebloesemtijd (kersenbloesem). Deze begint eind maart in Kyushu, loopt over in april op Honshu en doet eind april, begin mei zijn intrede op Hokkaido.

In Japan staat de kersenbloesem symbool voor de lente, een tijd van vernieuwing en de vergankelijkheid van het leven. De kersenbloesem (Sakura) heeft een korte levensduur. Na twee prachtige weken van bloei beginnen de blaadjes te vallen. Het aanschouwen van de bloesem is al eeuwenlang een jaarlijkse traditie in Japan. De lokale bevolking trekt massaal de parken in, beladen met manden vol lekker eten, kleurige zitkleden en zin in het leven. Deze Japan reis brengt je naar de mooiste plekjes. Ga picknicken onder de bloesem in een van Japans mooiste tuinen: de Korakuen-tuin. Bezoek het Himeji-kasteel, fier gelegen op een heuvel en omringd door vele bloesembomen. En aanschouw de machtige Mount Fuji vanuit het vijfmerendistrict.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Osaka: Wekom in Japan! Na aankomst op de luchthaven van Osaka reis je op eigen gelegenheid naar het hotel. Je overnacht in een modern en centraal gelegen hotel met zwembad. Osaka is een havenstad met hypermoderne winkelcentra, een levendige uitgaanswijk. Bezoek hier de Universal Studio's of breng een bezoek aan het enorme zeeaquarium aan de haven, waar je een echte Walvishaai van dichtbij kunt zien! Vanuit Osaka kun je ook makkelijk een uitstapje maken naar het aardbeving museum in Kobe.
Dag 2 - Per shinkansen 'bullet' trein via de Koraku-en tuin naar het kanaalstadje Kurashiki: Neem vanuit Osaka de trein naar Okayama waar je 1,5 uur later aankomt. Zo'n 2 km lopen vanaf het JR Station ligt een van Japans mooiste landschapstuinen: Koraku-en tuin. Hier kun je picknicken onder de bloesem van de vele pruimenbomen. Je vervolgt je weg per trein in circa 15 minuten naar Kurashiki. Op eigen gelegenheid kun je dit oude kanaalstadje met haar vele Japanse stijl rijstpakhuizen verkennen. Aanrader is een tocht door het kanaal in het historische gedeelte van Kurashiki in een authentieke boot! Wist je dat Kurashiki ook bekend staat om zijn jeanskleding? Ben je een echte jeansliefhebber, bezoek dan het mekka van de Jeans, Kojima, waar de nieuwste trends te koop zijn (ca. 45 min. JRP)
Dag 3 - Kurashiki, fietsen over de Kibi Vlakte of kunst bezichtigen: De omgeving van Kurashiki leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Verken de Kibi Vlakte en passeer onderweg rijstvelden, tempels en shrines. De fietstocht is voornamelijk vlak waardoor je op eigen tempo alle tijd hebt om te genieten van het Japanse platteland. Ben je meer geinteresseerd in kunst? Kurashiki heeft ook een prachtig museum met kunstwerken: het Ohara museum of art. Voor de echte (moderne) kunstliefhebber is een bezoek aan het kunst eiland Naoshima een aanrader. Kunstvoorwerpen liggen verspreid in de natuur en er zijn drie vooraanstaande musea van internationale allure: het Benesse House, het nieuwe Lee Fan Museum, en het Chichu Museum.
Dag 4 - Via het Himeji kasteel door naar het gastenverblijf bij de monniken op Mt. Shigi san: Vanuit Kurashiki reis je in circa 1 uur naar Himeji kasteel. Op 20 min lopen van het JR Station staat het Zilverreigerkasteel fier op een heuvel. Dit prachtige samoeraikasteel is het meest indrukwekkende kasteel van Japan! Tijdens de bloesemperiode is het kasteel zowel aan de voet als boven omgeven door bloesembomen! Van Himeji station neem je de trein naar Oji Station (ca. 2 uur, JRP). Aangekomen op het Oji Station reis je per Nara Kotsu Bus of per taxi naar het verblijf op Mt. Shigi san (ca. 15 min., niet inbegrepen). Hier verblijf je bij de monniken, in het tempelverblijf Gyokuzoin (1n, incl diner en ontbijt). Als een echte monnik overnacht je in het eenvoudige gastenverblijf van een tempel met gedeeld sanitair.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Deze reis kan het hele jaar worden aangeboden, maar de bloesemperiode is alleen van half maart tot en met eind april. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• overnachtingen in genoemde hotels, een ryokan en tempelverblijf, alleen logies (tenzij anders vermeld)
• treintrajecten op basis van een 14-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse
• shuttlebus transfer Tokyo - luchthaven Narita
bijdrage Future For Nature 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• overige transfers
• excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.