Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 16 Dagen

Puur Sri Lanka

Terug Bekijk samenvatting

Een mooie reis langs de hoogtepunten van Sri Lanka, rondreizen in een privé-hybride-auto met gids en daarnaast slapen in boomhutten en bijzondere ecolodges maakt deze reis echt bijzonder. Er is veel contact met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking en er zijn heel wat leuke excursies inbegrepen. 

Dag 1

Accommodatie: Diklande Estate Bungalow - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Colombo en naar Badalgama

Ayubowan! Welkom in Sri Lanka. Na aankomst op de luchthaven word je afgehaald door je gids die je in circa 45 minuten naar Badalgama brengt. De privé-auto met gids blijft de hele reis bij je. Maak je deze reis met 2 personen dan reis je per hybride-auto. De perfecte groene keuze! De gids zal je een duurzame waterfles overhandigen die je onderweg overal kan vullen. Ook wordt al het plastic dat onderweg gebruikt wordt verzameld en na je reis bij een recyclingbedrijf in Colombo ingeleverd. Je overnacht in een kleinschalig hotel midden in de natuur. Een ideale plek om op je gemak kennis te maken met Sri Lanka en verkoeling te zoeken in het zwembad.

Dag 2

Accommodatie: Diklande Estate Bungalow - standaard kamer (LO)

Per tuk tuk het platteland verkennen

Samen met de gids maak je een ritje per tuk tuk langs kleurrijke dorpjes in de omgeving van Badalgama. Engels wordt hier bijna niet gesproken maar een glimlach doet wonderen. Zin in een culinair avontuur? Vraag dan de gids te stoppen bij een lokaal restaurantje om verschillende curries te proeven. Pas wel op, want curry's kunnen erg pittig zijn.

Dag 3

Accommodatie: Elephant Watch Hut - watch hut (LO)

Bezoek aan een verscholen junglecomplex en slapen in een boomhut

Vandaag reis je in circa 3,5 uur naar Sigiriya met onderweg een bezoek aan Ritigala. Ritigala is een grote kloosterruïne verscholen in de jungle. Tot op heden is er nog weinig bekend over de historie van het complex en het wordt dan ook vaak overgeslagen door toeristen. Geniet van de overweldigende rust en wandel door de jungle langs oude amfitheaters, tempels en gebouwen. Enig eenvoudig klimwerk is soms vereist.

In Habarana overnacht je op een eenvoudige maar unieke plek. Je slaapt in een boomhut midden in de jungle, waar de kans groot is dat er 's avonds wilde olifanten langskomen. Deze accommodatie zal je zeker bijblijven. Het is niet alleen een fantastische plek om te verblijven, er gaat een gedeelte van de opbrengst naar het nabijgelegen dorp. Zo wordt er momenteel hard gewerkt om de gezinnen zonder elektriciteit te voorzien van lampen op zonne-energie.

Dag 4

Accommodatie: Elephant Watch Hut - watch hut (LO)

Beklim de beroemde Leeuwenrots bij Sigiriya

Na het ontbijt ga je naar Sigiriya waar je de wereldberoemde Leeuwenrots beklimt. Op deze rots is in de 5e eeuw een paleis gebouwd en hier zijn de ruïnes nog goed van te zien. Houd rekening met een stevige klim. Samen met een gids van de accommodatie maak je een avondsafari. De donkere avonduren zijn de beste tijd om de wilde olifant te spotten.

Dag 5

Accommodatie: Elephant Watch Hut - watch hut (LO)

Beklim de Pidurangala-berg en bezoek de oude hoofdstad Polonnaruwa

Vroeg in de ochtend beklim je Pidurangala om te kunnen genieten van de prachtige zonsopkomst boven de Culturele Driehoek. Het Pindurangala-klooster ligt vlakbij de wonderlijke Sigiriya-rots en was ooit een koninklijke tempel waar zo'n 500 monniken woonden. In de middag maak je een excursie naar de oude hoofstad Polonnaruwa. Deze stad was drie eeuwen lang de koninklijke hoofdstad. Boeddhistische en hindoeïstische tempels staan in de oude stad van Polonnaruwa naast elkaar.

Dag 6

Accommodatie: Polwaththa Eco Lodge - superior eco lodge (VP)

Via de UNESCO grottempel van Dambulla naar de heuvelstad Kandy

Na het ontbijt reis je verder naar Digana met onderweg een bezoek de grottempel van Dambulla. Van alle grottempels in Sri Lanka is deze de meest indrukwekkende. Het geheel bestaat uit 5 grotten. De tempel is gelegen op de top van een rots, die ruim 100 meter boven het plaatsje uitsteekt. Ook breng je vandaag een bezoek aan Kandy. Kandy wordt ook wel de 'heuvelhoofstad' van de Sinhalese koningen genoemd. De stad heeft een aangename sfeer. Vanuit Kandy is het 45 minuten rijden naar je accommodatie in Digana waar je 2 nachten verblijft. 

De ecolodge ligt verscholen tussen het groen, weg van de drukte. Stap in een hangmat en kom volledig tot rust. Er kunnen verschillende activiteiten ter plaatse bij de lodge geboekt worden. De natuur en het contact met de lokale gemeenschap vormen de kern van deze activiteiten. Authentieke Sri Lankaanse maaltijden worden op een vuurplaats in kleipotten gekookt en geven je een inkijkje in de echte Sri Lankaanse dorpscultuur.

Dag 7

Accommodatie: Polwaththa Eco Lodge - superior eco lodge (VP)

Wandeling door afgelegen dorpjes en bezoek aan een waterval

Na het ontbijt ga je samen met je gastheer een geweldige dorpswandeling maken. Tijdens de wandeling zal je deelnemen aan een project voor het planten van bomen en neem je een kijkje op de dorpsschool. Je stapt op de lokale bus voor een rit van 20 minuten. Het junglepad waar je uitstapt leidt naar een waterval in de jungle, de perfecte plek om je meegenomen lunchpakket op te eten. Per tuk tuk of jeep reis je terug naar de lodge.

Dag 8

Accommodatie: Gal Oya eco Lodge - bungalow (LO)

Naar het ongerepte en onontdekte Nationaal Park Gal Oya

Het is vandaag 3 uur rijden naar het nog ongerepte Gal Oya Nationaal Park. Je overnacht hier in een sfeervolle lodge prachtig gelegen in de natuur. Vanuit het zwembad heb je uitzicht op de bergen. Gal Oya is een onontdekte schat in Sri Lanka. Een nationaal park omringd door water en eilanden.

De Gal Oya Lodge is meer dan alleen een ecolodge. De filosofie van de lodge is om je dichter bij de natuur te brengen en de lokale omgeving te beschermen. Deze filosofie is terug te vinden in elk detail. De bungalows zijn gebouwd met natuurlijke materialen en er wordt zoveel mogelijk gerecycled om kostbare natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie te behouden.

Dag 9

Accommodatie: Gal Oya eco Lodge - bungalow (LO)

Op zoek naar wilde olifanten en bijzondere vogels

Het is nog niet zo lang geleden dat het Gal Oya Natioaal Park haar deuren opende. Het park bestaat uit een gedeelte ongerepte jungle en een groot gedeelte uit water. Naast de vele wilde olifanten is het ook een uitstekende plek om bijzondere vogels te spotten. Vandaag ga je met een natuurgids op pad om het park te ontdekken. De dag begint met een picknick ontbijt op een onbewoond eiland midden in het park. Met een beetje geluk zie je olifanten zwemmen tussen de eilandjes.

Dag 10

Accommodatie: Living Heritage - forest pavilion (LO)

Vogels spotten en naar Koslanda voor een luxe overnachting in de natuur

Doe mee aan een wandeling om te genieten van de schoonheid van het gebied rond de lodge en geniet van het overvloedige vogelleven waar het gebied bekend om staat. Daarna rij je richting Koslanda, gelegen aan de rand van het heuvelland. Een rit van ongeveer 3 uur. 

Je slaapt de komende 2 nachten weer in een zeer bijzondere accommodatie. Living Heritage Koslanda wordt omringd door  bossen en ligt niet ver van het beroemde landgoed van Lipton. Er is geen gebrek aan prachtige plekken om te ontspannen zoals het zwembad met infinity pool met uitzicht op de theevelden.

Dag 11

Accommodatie: Living Heritage - forest pavilion (LO)

Inheemse planten en een verborgen waterval

Als je zin heb kun je na een ontspannen ontbijt een tocht maken door de omliggende jungle. Het is een leuke manier om de inheemse planten en bomen te leren kennen en te leren over de peper- en koffieteelt. Daarna ga je naar de verborgen waterval die bij het terrein van je accommodatie hoort. Welke accommodatie heeft nou een eigen waterval?  De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 12

Accommodatie: Saraai Village - Tree House suite (LO)

Per auto naar Weerawali vlakbij Yala NP en slapen in een boomhut

Je reist in circa 3 uur naar Weerawila in de buurt van het Yala National Park. In Weerawali wacht weer een unieke accommodatie op je. Het Saraii Village biedt een authentieke Sri Lankaanse ervaring met unieke boomhutten. Saraii betekent "de essentie" in het Hebreeuws. In de middag maak je een safari door het Yala NP. In het bijna 100.000 ha grote park leven onder andere wilde olifanten, luipaarden, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen. De luipaarden waar Yala ook om bekend is leven weliswaar in de dichte jungle, maar worden zelden waargenomen.

Dag 13

Accommodatie: Saraai Village - Tree House suite (LO)

Ga vissen met lokale vissers

Vroeg in de ochtend nemen de lokale vissers je mee op hun boot en laten je zien hoe ze hier vissen. Wat je vangt zal tijdens je ontbijt geserveerd worden aan de waterkant. 's Middags kun je genieten van een traditionele lunch bij een boerenfamilie. Alle curry's die geserveerd worden zijn geïnspireerd op kokosmelk. Van de versgegrilde kokosnoot sambol (kenmerkend gerecht onder de lokale bevolking) tot verse en zachte viscurry tot jackfruitcurry.

Dag 14

Accommodatie: Talalla Retreat - bamboe hut (LO)

Naar het strand van Talalla

Je rijdt verder naar Talalla aan de Indische Oceaan. Je vindt hier prachtige stranden waar je de komende dagen kan bijkomen van alle indrukken die je heb opgedaan.

Dag 15

Accommodatie: Talalla Retreat - bamboe hut (LO)

Genieten aan het strand bij Talalla

Dag ter vrije besteding. 

Dag 16

Vertrek vanaf de luchthaven van Colombo

De reis door Sri Lanka zit er helaas op. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Colombo gebracht. Indien de tijd het toelaat kunnen we de excursie "Thuis koken bij Surangi" voor je regelen, één van onze favoriete excursies. Surangi spreekt vloeiend Engels en laat je vol enthousiasme zien hoe een traditionele curry gemaakt wordt. Je mag meehelpen maar ook gewoon kijken en leren. Veel kruiden komen uit eigen tuin. Na het koken moeten de curry's uiteraard ook geproefd worden. Een heerlijke en gezellige afsluiting van je reis door Sri Lanka.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.